zaterdag 5 januari 2008

Interview met Zaki

Dag Pieter,

Op een oude radioband heb ik een interviewfragment met Zaki gevonden. Zaki, onze bekende DJ werkte begin jaren '60 bij de kinderprogramma's van de TV en hij heeft Briek gekend! Op deze link kun je een stukje uit een interview met hem over Briek beluisteren!

Geluids fragment >

vrijdag 4 januari 2008

PROCESSIE ('60)

Hey Pieter, deze week heb ik veel interviews gedaan, ik zet volgende week een paar fragmentjes op de blog. Ik ben al heel wat te weten gekomen over Brieks familie!
Hier alvast een prentje om het weekend mee door te komen. Het middelste meisje op de eerste rij zou Brieks zus Denise zijn, met naast haar het buurmeisje (Francine). 't Is bijna niet te zien, maar blijkbaar houdt Denise Briek onder haar witte kleed verborgen! Grappig hé!

VERDRIET (?)
Hey Annick, deze affiche zat in het doosje van mijn 'Briek letterparade domino' (zie blog 28 okt). Gisteren is me iets vreemd opgevallen. Kijk eens goed naar de rode vlinders. Als je alle letters neemt waar een vlinder bij staat (D, E, E, I, R, R, T, V) en van plaats wisselt, krijg je het woord 'VERDRIET'. Of is dit toeval?
Pieter

woensdag 2 januari 2008

FLIPPERKAST

Joepie, dit kreeg ik van mijn ouders voor het nieuwe jaar, gevonden in een oude speelgoedwinkel in Hasselt! Nu snel op zoek naar knikkers zodat ik ook eens kan spelen met m'n briek-flipperkast. Het jaar is goed begonnen!
Pieter

maandag 31 december 2007

MERRY PICKNICK (01)

HO-HO-HO Annick, kijk eens wat ik onder de kerstboom vond! Mijn ouders hebben dit stiekem op de kop getikt. En er komt nog meer - als ik tenminste op 1 januari met een mooie nieuwjaarsbrief naar huis kom... aiaiai, dat zal met hele kleine oogjes zijn. Prettig nieuw jaar!

MERRY PICKNICK (02)

MERRY PICKNICK (03)