vrijdag 21 december 2007

Zaki

Dag Pieter,

Ik heb gisteren met Zaki gepraat. Hij werkte begin de jaren '60 bij Nonkel Bob en was erbij toen Briek er voor de eerste keer auditie deed. Het was echt ontroerend hoe hij over Briekje vertelde. Hij vertelde dat Briek zo'n klein mondje had dat je het bijna niet zag, maar toen hij begon te zingen kwam het haar recht op je armen. Zo mooi was het! Ik heb nu ook contact met de dochter van een reeds overleden journalist die de verdwijning van Briek destijds heeft gevolgd. Ze zou nog oude reportagebanden hebben. Ik ben razendbenieuwd. Stel je voor dat we Briek's stem nog kunnen horen. Ik krijg nu al koude rillingen.

Ik hou je op de hoogte,
Annick

KERSTVERSIERING

Hey Pieter, nog mooi op tijd voor de kerstdagen! Gevonden op het internet (heb ik wel niet in betere resolutie)!

Prettige feesten, Annick*

donderdag 20 december 2007

PAULA SEMER
Verdorie Annick, op het beeldarchief zijn twee dozen briekfoto's zoek! Volgens mevrouw Loeckx staan ze aangeduid in de inventaris, maar in de kelders zijn ze nergens te vinden. Volgens haar zijn die waarschijnlijk tijdens de verhuis in '68 verloren gegaan. Of probeert iemand ons te dwarsbomen? :)
Ik heb vandaag alle setfoto's van de jaren '61 tot '63 doorgenomen en ben toch wel een paar keer Briek tegen gekomen. Blijf de blog volgen, want er komt een hele reeks!
Op deze foto zie je hoe Paula Semer in '62 'de briekfabriek' aankondigt!
Pieter

woensdag 19 december 2007

ANTENNE

Hey Annick, ik kreeg dit beeld vandaag doorgemaild van mevr Loeckx. Zij werkt ik het beeldarchief van de vrt. Morgen mag ik er heen om zelf te zoeken of er nog meer van Briek te vinden is. Spannend!