zaterdag 15 december 2007

LIMONADE

Héhé, wat gaat dat hier ineens snel op de blog. Alweer een foto, deze werd me opgestuurd door iemand uit Brussel. Dit lijkt wel een refter/cafetaria/... waar je oa Briek Limonade kon drinken.

vrijdag 14 december 2007

DOCUMENTAIRE DEF (03)

Hallo Pieter, hier het laatste stukje. Kijk eens goed, de meneer in het vakje linksonder is bezig met de cover van het prentenboekje 'briek, waar is de vogel?', en die hebben wij in onze gemeenschappelijke collectie! De puzzelstukjes vallen langzaam ineen.

Annick

donderdag 13 december 2007

BRIEK APPELSIENEN


Ons doorgestuurd door Jan de Kinder, die dit kratje vond in een kringloopwinkel. Ik ben even doodjaloers, wie kan me zo'n kratje bezorgen en de collectie hier aanvullen?

pieter

woensdag 12 december 2007

DOCUMENTAIRE DEF (02)
Hier zie je hoe ze Briek-popjes maken. Ik hoop nog steeds ergens een doos te vinden, zou dat geen mooi nieuwjaarscadeau zijn?!

Annick

maandag 10 december 2007

DOCUMENTAIRE DEF (01)

hallo Pieter, ik heb de documentaire waar je vorige week over sprak eindelijk in handen gekregen! Dit zijn alvast de eerste screenshots.

Je schreef dat de meest linkse persoon op jouw foto Crombeen zelf was, maar dat klopt niet. Links onder op mijn foto staat de echte Crombeen.

De personen op jouw foto zijn vrienden van Crombeen en oud BRT-reporter Clément Versteppe. Roger Crombeen liet deze 'fake' reportage draaien om zijn imago wat op te poetsen ('zoals het klokje thuis tikt' aflevering 42: Crombeen Producties, 14 nov 1962). Crombeen Producties wordt hier voorgesteld als een groot bedrijf met veel werkkrachten, terwijl Briek al het werk alleen moest zien te klaren. De mensen in de tekenatelier zijn vrienden van Crombeen die het spel meespelen. De filmploeg hield er een etentje, enkele dure flessen cognac en wat briek-merchandising aan over.

Er komt meer!

Annick