zaterdag 24 november 2007

Cornflakes


Dag Pieter,

Wat me vrijdag overkwam! Een pakjesdienst bracht me een grote doos. Ik moest meteen aan die anonieme beller denken. En toen ik de doos openmaakte wist ik dat het pak inderdaad van hem kwam. Weet je wat erin zat? 25 dozen Briek-Cornflakes! Rond de doos was een breed lint geknoopt met daarop 'Gelukkige Verjaardag'! En ik ben helemaal niet jarig. Ik vermoed dat dit de enige manier was om het pakje naamloos bij me te laten afleveren. De man van de pakjesdienst wist in elk geval niet wie de zender was.
Zin in Cornflakes (uit de jaren '60)?

Groetjes

Annick

22 FEBRUARI 1949

maandag 19 november 2007

Telefoontje

Dag Pieter,

Wat een leuk filmpje, he!
Sorry dat ik je zo lang in spanning liet over dat anoniem telefoontje. Ik heb niks meer gehoord dus ik kan het je nu wel vertellen. Er belde een man op om te zeggen dat hij me Briek zou opsturen. Ik vroeg: hoezo opsturen? Hij zei alleen: ik hoop dat je brievenbus groot genoeg is, en toen haakte hij in. Een creep, denk ik. Al hou ik mijn post nu wel extra in de gaten, stom he? Ik heb nog enkele oude krantenartikels gevonden over de verdwijning van Briek. Het is echt een vreemd verhaal. Het zou de concièrge van het appartement waar hij woonde zijn geweest, die aan de alarmbel heeft getrokken. Op een avond ging zijn gordijn niet dicht en toen ze ging kijken stonden op de keukentafel de resten van zijn ontbijt. Briek is die nacht niet meer komen opdagen. Da's toch raar?

Groetjes,
Annick

INTRO BRIEK TEKENFILM (!)
Dit is de intro van de Briek-tekenfilm die we vonden op een oud 8mm filmpje (daarom duurde het me zolang om ze online te krijgen). Sorry voor lage resolutie, hoger was te zwaar om up te loaden. De muziek moet je er zelf bij denken!