maandag 10 december 2007

DOCUMENTAIRE DEF (01)

hallo Pieter, ik heb de documentaire waar je vorige week over sprak eindelijk in handen gekregen! Dit zijn alvast de eerste screenshots.

Je schreef dat de meest linkse persoon op jouw foto Crombeen zelf was, maar dat klopt niet. Links onder op mijn foto staat de echte Crombeen.

De personen op jouw foto zijn vrienden van Crombeen en oud BRT-reporter Clément Versteppe. Roger Crombeen liet deze 'fake' reportage draaien om zijn imago wat op te poetsen ('zoals het klokje thuis tikt' aflevering 42: Crombeen Producties, 14 nov 1962). Crombeen Producties wordt hier voorgesteld als een groot bedrijf met veel werkkrachten, terwijl Briek al het werk alleen moest zien te klaren. De mensen in de tekenatelier zijn vrienden van Crombeen die het spel meespelen. De filmploeg hield er een etentje, enkele dure flessen cognac en wat briek-merchandising aan over.

Er komt meer!

Annick

2 opmerkingen:

mama van briek zei

Vriendenvan briek
Graag zou ik veel(zo niet alles)vernemen over de Briek van 1963.
Zelf hebben we een Briekske van 2004.
Is het mogelijk om aan boekjes of dergelijke te geraken via jullie, of waar kan ik daarvoor terecht?
Tot
mama van briek

pieter zei

hallo mama van 'briek2004', wij zijn druk in de weer met ons onderzoek. Blijf deze website in de gaten houden, zodra we iets op het spoor komen geven we je een seintje!