zaterdag 10 november 2007

BRIEK'S FAMILIE

Dag Pieter,

Ik kan mijn ogen niet van de klasfoto afhouden die we gevonden hebben. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik in het begin heel eventjes getwijfeld heb of Briek wel echt heeft bestaan. Heel even maar! Maar nu heeft de zoektocht me helemaal in de ban. Gisteren zat er op de bus in Brussel een oud dametje met zo'n grote geruite tas op wielen. Normaal zitten daar boodschappen in, maar ineens zag ik in die tas iets bewegen. Een meneer naast haar had het ook gezien. Het mevrouwtje zag dat we naar haar keken en ze liet haar hondje eventjes uit de klep piepen. Het is heel raar, maar zoiets brengt mijn hoofd op hol. Ik fantaseerde dat Briek daarin zat!
Maar goed, even verslag uitbrengen van mijn zoektocht van de laatste dagen. Ik ben in de bevolkingsdienst geweest van het dorp waar Briek's school was. En we weten weer iets meer: Briek komt uit een gezin van 6 kinderen! Hij was de jongste had 4 broers en een zus: Bernard, Jacques, Ivo, Michel en Denise. Zijn vader heette Marcel en zijn mama Jeannine. De ouders zijn gestorven, maar volgens het register moeten alle kinderen moeten nog in leven zijn. Nu twijfel ik. Zouden we nu al contact opnemen met die mensen? Ik weet niet of zij nog met de verdwijning van hun broer willen worden geconfronteerd... Ik denk na!

PS: Ik heb trouwens een anoniem telefoontje gekregen. Ik zeg er liever nog niks over, want het kan een flauwe plezante zijn...

Annick
Journaliste

Geen opmerkingen: