zondag 4 november 2007

BRIEKBONBONS

9 opmerkingen:

VRIENDEN VAN BRIEK zei

Dit prentje vonden we in de briek-archiefdoos op de VRT. Wie at ooit een Briek-snoepje of heeft nog zo'n doosje liggen? Bel me, schrijf me, laat me snel iets weten!

annemarie zei

wat zielig, zo heeft ie geen handjes meer!

elf zei

Mijn moeder herkent de bonbondoos uit haar jeugd. Ze kreeg vaak een snoepje uit die doos als ze bij haar grootmoeder ging logeren. Ze zegt dat de snoepjes een kruidige smaak hadden (een beetje dropachtig) en in een papiertje gewikkeld zaten.
Ze herkent de afbeelding zo goed omdat ze de snoepjes met de nodige aandacht at omdat ze bij onvoorzichtig verbruik het akelige 'tongsnijden' veroorzaakten.
Ik hoop dat deze informatie jullie wat helpt in de zoektocht. Veel succes in ieder geval!

VRIENDEN VAN BRIEK zei

Mmm, klinkt lekker! Ik denk trouwens dat ik zo'n doosje op het spoor ben. Nog wat heen en weer mailen om zeker te zijn, maar ik zet ze op de mail zodra ik resultaat heb!

Sofieke zei

Keischattig! Ik ben verzot op van die kleine prullekes en dooskes, men kamer staat der vol van. Maar dees kan er nog wel bij hoor ;)

cindy zei

Hmmm, dat zien er lekkere snoepjes uit zeg! Ik denk dat ik er niet in zou durven bijten! Briekje heeft al geen armpjes meer... Of waren die snoepekes niet in Briek-vorm?
Volgens mijn ingeving smaken ze naar aardbeien... Want de wangen van Briek kleuren zo rood op alle prentjes. Ik zal eens vragen aan mijn bomma als zij die snoepkes kent, want ook zij is een verzamelaar, niet van boekjes zoals ik, maar van allerlei pottekes en doosjes... Spannend zeg!

cindy zei

Sofieke, ik vind ze ook keischattig! Wie weet heeft mijne bomma er nog liggen, dan kunnen we doosjes ruilen. Wie weet.

sofieke zei

hey cindy,
zijde gij ook van 't St-Clementina-Instituut? Of heb ik het op een andere Cindy? Als ge een dooske vindt moogt ge 't me zeker laten weten, ik vind wel een mooike om te ruilen!

cindy zei

Nee Sofieke, ik denk dat gij een andere Cindy kent. Ik zat op de heilige St-Angèlicaschool! Maar ik eet graag clémentinekes hoor (hihi). Ik laat je zeker iets weten hoor als ik doosjes vind